15 jaar in dienst, dat is niet niks. Reden voor een gesprekje met de beide heren die dit jubileum in januari van dit jaar vierden: Chino Beudeker, Sales Manager bij ICU en Richard Adamson, IT Specialist.
Hoe ben je bij ICU terechtgekomen?
Chino: Het begon toen ik met Ron Eland, Managing Partner bij ICU, in contact kwam. Ik werkte toen nog bij Sogeti. Met die ontmoeting is het balletje gaan rollen en het eindigde met een etentje met de oprichters van ICU. Uiteindelijk ben ik in januari 2007 gestart in een commerciële functie.
Richard: In mijn zoektocht naar een ander detacheringsbedrijf ben ik op de website van ICU terechtgekomen en heb gesolliciteerd. Na twee gesprekken was de conclusie dat ik precies op het goede moment contact had gezocht. In een Portugees restaurant aan de Amstel is toen het arbeidscontract getekend. 15 jaar geleden …
Welke verandering heeft ICU doorgemaakt in die 15 jaar?
Chino: Ik ben bij ICU binnengekomen voor gedistribueerde systemen, Unix en Linux, en natuurlijk ook het IBM Mainframe. De grootste verandering is dat we ook vol voor Open Source zijn gegaan. In het begin hadden alle collega’s een achtergrond op “z”, tegenwoordig is de bezetting 50-50, waarbij de andere helft bestaat uit Linux-specialisten, DevOps-specialisten en Cloud-specialisten.
Een ander memorabel moment was de verhuizing van Huizen naar Almere. Sinds 10 jaar zitten we in een ruim pand aan de rand van Almere, praktisch, modern, veel licht en van alle gemakken voorzien.
Natuurlijk is er ook verloop geweest van collega’s, hoewel minder dan wat ik gewend ben bij andere bedrijven. Maar, de harde kern blijft staan, zowel op ondersteunend gebied als in het veld. Dit is een solide harde kern van specialisten die fantastisch werk leveren. Zij hebben uitstekende technische kennis, die we zoveel mogelijk up-to-date houden met trainingen en technische sessies. Daarnaast is er geen sessie waar niet goed gelachen wordt, omdat we elkaar weer zien. Geen sessie trouwens waar niet goed gegeten wordt … Mijn 15 jaar ICU staat helaas ook voor wat extra kilo’s…
Over de shift van z naar Open Source heb ik het gehad, maar ook qua contractvorm heeft er wel verandering plaatsgevonden. Detacheren is wat we deden, waar we goed in zijn en wat we nog steeds doen! Maar, daarnaast zijn steeds meer opdrachten ook ‘resultaatgericht’, van Managed Services tot SOW, en Beheer.
Richard: We waren een Mainframe zOS detacheringsbureau. Ik herken volledig wat Chino zegt, maar wil benadrukken dat het Mainframe niet weg is gegaan. Bij de grote Banken en de Belastingdienst is het Mainframe nog steeds het belangrijkste platform, alleen worden nu alle huidige technieken gebruikt om de data op het Mainframe te ontsluiten.
ICU verandert mee met de ontwikkelingen in de markt. De mensen bij ICU hebben een visie en de wil tot innovatie.
Wat is de constante bij ICU?
Chino: Aandacht voor de werknemer. Dat uit zich in een cadeautje voor de medewerker, een kerstpakket, een gezamenlijk kerstdiner, met de familie … Kleine attenties zijn er niet alleen voor de medewerker, maar ook voor zijn of haar gezin. Af en toe een lunch met de medewerker, of in coronatijd een wandeling om elkaar weer bij te praten. Die afspraken maken we regelmatig, met iedereen. Corona heeft dat natuurlijk wel ingewikkeld gemaakt, maar we doen wat we kunnen om dicht bij de medewerker te staan.
Een andere constant is de kwaliteit die onze mensen leveren: geen twijfel over.
We gaan bij ICU voor de relatie, niet voor de korte termijn. Daar doen we veel aan, BBQ’s, zomerborrels, kennissessies. Dit geldt voor zowel medewerkers als klanten.
Richard: Ik ga helemaal mee met Chino en die 15 jaar is Monique voor mij een constante geweest, iemand waar ik altijd terecht kan.
Wat is de aantrekkingskracht van ICU?
Chino: Hoe wij met mensen omgaan, de aandacht om mensen te ontwikkelen, zodat we altijd de kennis en vaardigheden hebben die toekomstbestendig zijn. Daarnaast ons infrastructuurspecialisme. We proberen zo goed mogelijk mee te denken met de klant, begeleiden onze mensen. Met ‘we’ bedoel ik niet mezelf, maar zeker ook mijn collega’s specialisten.
Richard: ICU is kleinschalig en daarnaast een goede werkgever.
________________________________________________________________________________________________________________
“Geen nummer zijn bij een bedrijf waar je alleen als inkomstenbron wordt gezien? Daarom heb ik als Linux engineer gekozen voor ICU. Altijd met de nieuwste technologieën in aanraking komen door middel van uitdagende opdrachten bij grote spelers in de markt. Het gevoel bij een bedrijf vind ik zeer belangrijk. Je hebt dan wel een werkrelatie maar het moet wel aanvoelen als een warme familie. ICU staat open en denkt mee hoe je je kunt ontwikkelen in de richting die jou het meest ligt. De keuze om bij ICU heb ik al 14 jaar geleden gemaakt. Maak jij die nu?”
Zie nu de openstaande vacature: https://buff.ly/3rBXCnh